Társaságunk üzemeiben kialakította és folyamatosan biztosítja a higiénikus (egészségügyi) mosás feltételeit. A higiénikus rendszer alapelve, hogy a szennyes és tiszta textília egymással nem érintkezhet, mosásuk-feldolgozásuk építészetileg elválasztott szennyes és tiszta térben történik. A szennyes és tiszta oldal tehergépkocsival külön-külön, könnyen megközelíthető. Minden beérkező textíliát potenciálisan fertőzöttnek kell tekinteni.
Mindezeket alapulvéve az üzemek szennyes és tiszta oldalai egymástól fallal vannak elhatárolva és ebbe a higiénikus falba került beépítésre a higiénikus mosógép-park. 
A mosógépek között egyaránt megtalálhatóak higiénikus kialakítású egyedi, valamint un. folyamatos mosógépek is. (Csőmosó.) 
A csőmosó gépek olyan speciális kialakítású gépek, amelyek egy megmunkáló gépsor részét képezik. A gépsor a szennyes adagoló berendezéssel ellátott folyamatos mosógépen kívűl víztelenítő présből és szárítógépből áll. Az egyes gépek közötti anyagmozgatást a hozzájuk tartozó szállítószalagok végzik a mosógépkezelő által kiválasztott technológiai program szerint. 
A magas színvonalú higiénikus mosodai szolgáltatás biztosításában kiemelt szerepe van a mosási technológiáknak. Ezek kialakításában, maradéktalan betartásuk ellenőrzésében meghatározó szerepe van a Diversey Kft-nek és az Ecolab-Hygiene Kft-nek. A két cég a technológiák kialakításán és ellenőrzésén kívűl biztosítja a két világszerte ismert gyártó folyékony és por formátumú mosószereinek, fehérítő és tisztítószereinek, illetve a kapcsolódó segédanyagok ellátását. 
Az üzemeinkben működtetett nagyteljesítményű egyedi mosó-csavarógépekre és csőmosógépekre az említett két cég által telepített és folyamatosan ellenőrzött (kalibrált) automatikus adagoló rendszerek garantálják a pontos adagolást és ezáltal a megfelelő textiltisztítási hatékonyságot. A megfelelő fertőtlenítést – a választott mosási eljárás (termo dezinfekciós vagy kemotermo dezinfekciós) függvényében a mosási hőfok és/vagy a kemikáliák együttes hatása biztosítja. 
A higiénikus mosás hatékonyságát és minőségét folyamatosan kontrolláljuk az alábbi eljárásokkal:
 
*          ÁNTSZ mikrobiológiai vizsgálatok
 
*          EMPA kontroll csíkos mosás – mosószerbeszállítók közreműködésével,
 
*          Fehérség, szakítószilárdság és hamutartalom bevizsgáltatása,
 
*          Mosási minőség külső és belső ellenőrzése (kiterjed a tisztaság, vasalás, hajtogatás, csomagolás,
            mosószer maradvány mentesség vizsgálatára).
 
A higiénikus (egészségügyi) mosás bemutatott elemei társaságunk ISO 9001:2008 szabvány szerint kiépített, tanúsított és folyamatosan fejlesztett minőségirányítási rendszerének fontos részét képezik. Tanúsítványunkban az egészségügyi mosás, mint tanúsított tevékenység külön is megjelenik.