Társaságunk üzemeiben kialakította és folyamatosan biztosítja a higiénikus (egészségügyi) mosás feltételeit. A higiénikus rendszer alapelve, hogy a szennyes és tiszta textília egymással nem érintkezhet, mosásuk-feldolgozásuk építészetileg elválasztott szennyes és tiszta térben történik. A szennyes és tiszta oldal tehergépkocsival külön-külön, könnyen megközelíthető. Minden beérkező textíliát potenciálisan fertőzöttnek kell tekinteni.
Mindezeket alapulvéve az üzemek szennyes és tiszta oldalai egymástól fallal vannak elhatárolva és ebbe a higiénikus falba került beépítésre a higiénikus mosógép-park. 
A mosógépek között egyaránt megtalálhatóak higiénikus kialakítású egyedi, valamint un. folyamatos mosógépek is. (Csőmosó.) 
A csőmosó gépek olyan speciális kialakítású gépek, amelyek egy megmunkáló gépsor részét képezik. A gépsor a szennyes adagoló berendezéssel ellátott folyamatos mosógépen kívűl víztelenítő présből és szárítógépből áll. Az egyes gépek közötti anyagmozgatást a hozzájuk tartozó szállítószalagok végzik a mosógépkezelő által kiválasztott technológiai program szerint. 
A magas színvonalú higiénikus mosodai szolgáltatás biztosításában kiemelt szerepe van a mosási technológiáknak. Ezek kialakításában, maradéktalan betartásuk ellenőrzésében meghatározó szerepe van a Diversey Kft-nek és az Ecolab-Hygiene Kft-nek. A két cég a technológiák kialakításán és ellenőrzésén kívűl biztosítja a két világszerte ismert gyártó folyékony és por formátumú mosószereinek, fehérítő és tisztítószereinek, illetve a kapcsolódó segédanyagok ellátását. 
Az üzemeinkben működtetett nagyteljesítményű egyedi mosó-csavarógépekre és csőmosógépekre az említett két cég által telepített és folyamatosan ellenőrzött (kalibrált) automatikus adagoló rendszerek garantálják a pontos adagolást és ezáltal a megfelelő textiltisztítási hatékonyságot. A megfelelő fertőtlenítést – a választott mosási eljárás (termo dezinfekciós vagy kemotermo dezinfekciós) függvényében a mosási hőfok és/vagy a kemikáliák együttes hatása biztosítja. 
A higiénikus mosás hatékonyságát és minőségét folyamatosan kontrolláljuk az alábbi eljárásokkal:
 
*          ÁNTSZ mikrobiológiai vizsgálatok
 
*          EMPA kontroll csíkos mosás – mosószerbeszállítók közreműködésével,
 
*          Fehérség, szakítószilárdság és hamutartalom bevizsgáltatása,
 
*          Mosási minőség külső és belső ellenőrzése (kiterjed a tisztaság, vasalás, hajtogatás, csomagolás,
            mosószer maradvány mentesség vizsgálatára).
 
A higiénikus (egészségügyi) mosás bemutatott elemei társaságunk ISO 9001:2008 szabvány szerint kiépített, tanúsított és folyamatosan fejlesztett minőségirányítási rendszerének fontos részét képezik. Tanúsítványunkban az egészségügyi mosás, mint tanúsított tevékenység külön is megjelenik.

Társaságunk korszerû gépjármû parkjával vállalja a szennyes textília megrendelõtõl való elszállítását és a tiszta textília megrendelõ részére történõ kiszállítását a kért gyakorisággal, közösen egyeztetett ütemezés alapján. Amennyiben partnerünk igényli, a textília könnyebb mozgathatósága, tárolása és állag megóvása érdekében konténeres szállítást is tudunk biztosítani.

A szállítási biztonság tekintetében nagyon fontosnak tartjuk a tehergépjármû-park mûszaki állapotát. Társaságunk folyamatosan korszerűsíti autóparkját. A beszerzéseknél elsõdleges szempont volt a vásárolni kívánt jármûvek megbízhatósága, valamint az, hogy a teherautók megfeleljenek a szennyes-tiszta textíliák szállításának higiénikus feltételeinek. Ennek érdekében csak zárt dobozos felépítménnyel ellátott tehergépkocsikat alkalmazunk a szolgáltatás során.

 

 

 

 

A részvénytársaság 2001. I. félévében bevezette, azóta pedig folyamatosan működteti és fejleszti az ISO 9001 nemzetközi szabványnak megfelelő minőségirányítási rendszerét. A sikeres tanúsítást követően a felügyeleti auditokra évente kerül sor. A tanúsítást és a felülvizsgálatokat az SGS Hungária Kft. végzi.
 

A tanúsítvány száma: Q 19825. 
 

 

Érvényességi terület: mosodai szolgáltatás, egészségügyi mosás, mosás, javítás, bértextília szolgáltatás és vegytisztítás.